Logo Waarderingsmeesters
Heeft u vragen?

Neem contact met ons op

Meest gestelde vragen

Wat wordt er besproken tijdens de intake?

De intake gaat over het in kaart brengen van uw financiële situatie en strategische positie, gekoppeld aan marktbenchmarking om tot een praktisch en nuttig rapport te komen. Belangrijker nog, we zien het als een tweerichtingsgesprek om te bepalen of er een goede persoonlijke klik is, wat essentieel is voor een succesvolle samenwerking.

Het proces van bedrijfswaardering vereist dat essentiële informatie tijdig wordt aangeleverd. Normaal gesproken besteedt de ondernemer ongeveer een middag aan dit traject, verspreid over twee gesprekken van elk twee uur. Met alle relevante gegevens beschikbaar, richten we ons op het vervaardigen van een grondig en toepasbaar waarderingsrapport. Dit ondersteunt de ondernemer bij het maken van weloverwogen beslissingen. Bij grote urgentie hebben we de flexibiliteit om een conceptversie van het rapport binnen twee weken beschikbaar te maken.

Om het waarderingsproces te initiëren, is een reeks documenten en informatie vereist die een compleet beeld geven van de betrokken personen en entiteiten. Dit omvat een algemeen overzicht van de rollen, bevoegdheden, structuren en verhoudingen, welke tijdens het intakegesprek worden besproken en door ons nader worden geverifieerd via instanties zoals de Kamer van Koophandel. Daarnaast is een officiële bevestiging van de opdrachtgever noodzakelijk, evenals de specifieke reden of het doel van de waardering. Tot slot zijn drie jaar aan historische financiële gegevens, welke zijn goedgekeurd door een accountant, essentieel om te beginnen.

Het waarderingsrapport is essentieel voor diverse doeleinden, zoals de verkoop of aankoop van een onderneming, fusies en overnames, management buy-in (MBI), management buy-out (MBO), financiering en investeringen. Het biedt ook ondersteuning bij het oplossen van zakelijke geschillen. Met mijn opleiding in mediation kan ik effectieve begeleiding bieden in al deze processen, waardoor u de waarde van uw onderneming optimaal kunt benutten.

Een waarderingsrapport biedt ondernemers grondig inzicht in de huidige status van hun onderneming. Dit inzicht is cruciaal voor het maken van strategische beslissingen, het identificeren van kansen, beheersen van risico’s en het optimaliseren van de bedrijfsvoering. Het draagt bij aan een sterker, veerkrachtiger bedrijf dat beter gepositioneerd is voor succes op de lange termijn. Daarnaast is het rapport waardevol voor processen zoals management buy-in (MBI) en management buy-out (MBO), waardoor het een breed scala aan strategische besluitvormingsprocessen ondersteunt.

Het laten opstellen van een waarderingsrapport verhoogt het vertrouwen van financiële instellingen in uw onderneming. Het toont aan dat u transparantie en nauwkeurigheid in uw bedrijfsvoering waardeert. Dit resulteert niet alleen in een serieuzere behandeling door financiers maar kan ook leiden tot betere financieringsvoorwaarden. Bovendien, door de objectieve waardebepaling, hebben ondernemers een sterkere onderhandelingspositie, wat kan resulteren in een hogere verkoopprijs of meer gunstige overeenkomsten.

Plan een gratis gesprek in

Neem contact op

Contactgegevens

U kunt ook contact met ons opnemen door te bellen, te mailen of door bij ons op kantoor langs te komen